Lada niva-05

Lägg upp en annons på saker du INTE behöver till din Niva.
Lada-Vilgot
Inlägg: 47
Blev medlem: 06 aug 2020 18:00

Lada niva-05

Inlägg av Lada-Vilgot » 11 apr 2021 22:22

Nu ska den lilla ryska pärlan säljas. Detta är en ostoppbar liten maskin som tar sig fram överallt. Bilen är utrustad med hög och lågväxel samt en låsbar centraldiff, vilket gör det möjligt för den att ta sig fram nästan överallt. Bilen är i bra skick för att vara en 15 år gammal rysk bil och har endast gått ca 5000 mil då den varit avställd i varmgarage längre tid. Dvs allt fungerar som det ska. Mycket har dock ändå gjorts på bilen dels förebyggande och lite för extra komfort. Det som har gjorts är:
- ny styrdator
- ny master cylinder, koppling
- ny slav cylinder, koppling
- alla vätskor utbytta (2020)
- ny kupefläkt
- ny bakre ljuddämpare
- ny takräcke, med ljus åt 360°
- skärmbreddare
- ljudisolerad med 27kg vibrationsdämpande
- nya vindrutetorkare fram och bak
- lite rost behandling

Nu till de få nackdelarna, eller egentligen den ända. Bilen har några få "stenskott" där rost har börjat komma fram. Detta har åtgärdats med rosthämmande, så det inte sprids men det har inte målats över. Liknande så har det i några få fogar börjat bubbla lite på lacken. Temperatur och bränslemätarna är också ur funktion. Men bränslelampan fungerar så man vet när tanken håller på att ta slut. Samt det finns en minimal spricka på passagerarsidan i framrutan. Ingenting som märks egentligen.

Men utöver detta är det en otrolig bil som kan köras iväg på direkten!

Byten kan vara av intresse om du har något bakhjulsdrivet eller fyrhjulsdrivet med lite sportigare karaktär.

Pris 60 000 eller högst bjudande! Skicka dm vid intresse! Kan förstår mig ej på hur man lägger upp bilder här men skicka dm så försöker jag där!
Nybliven på forumet 2020, stolt ägare av en fin fin -05 niva 8-)