Sida 1 av 1

Aircondision i Niva

Postat: 20 aug 2018 11:10
av Kurt Berggren
Någon som vet hur aircondision funkar i Nivan. Jag har en rysk variant som funkar lite mysko.

Re: Aircondision i Niva

Postat: 03 okt 2018 20:47
av Fear of the Monkey
Tjena, har haft min en kortare tid, men har oxå ac. Jag har aldrig skruvat med den, men kallt det blir det! Jag får slå på en brytare och ac:n startar när jag sätter på fläkten. Till höger om de 3 spakarna för ventilation, varmt kallt, sitter det på min ett vred som reglerar hur effektivt den ska kyla, vet inte om det är standard?
Är det något speciellt du funderar på?

Re: Aircondision i Niva

Postat: 07 okt 2018 19:10
av Kurt Berggren
Ja det verkar vara samma typ som jag har. Men varför minskar effekten efter en halvtimme ca. Bara lite sval efter en stund? Vart sitter avkännaren till ev. termostat? Modellen heter Frost vad jag förstår och tillverkas av tidigare ingenjörer på Lada fabriken.

Re: Aircondision i Niva

Postat: 08 okt 2018 21:12
av Berlina
Kanske saknas det gas...?

Re: Aircondision i Niva

Postat: 08 okt 2018 22:48
av rid54
En del AC-anläggningar har en lite för snålt tilltagen evaporator för systemets effekt. Då bildas det så mycket frost där, att det inte kommer igenom nån luft som blir kall. Då tror jag kompressorn slår ifrån... Det som kan vara till hjälp är att ha nåt som visar när kompressorn är aktiv. Jobbar mycket men ingen kyla => troligen lite för lite gas. Jobbar korta stunder med långa pauser => ingen kylning av kondensorn eller nedfrusen evaporator. Eller nåt fel i nån termostat eller tryckvakt...