niva urban

Allmänt Lada-Niva snack!

niva urban

Inläggav ivanovic » 01 jul 2018 13:21

hej alla niva bröder och systrar.
överveäger starkt att köpa en helt ny lada urban inom två veckor och skulle vara tacksam för alla tips och råd ni kan ge. vad tycker ni om urban modellen, vad tycker ni om återförsäljare i filipstad och sundsvall. hur funkar det med lada och nybilsgaranti. tacksam för alla tips jag kan få.
mvh
kamrat ivanovic
ivanovic
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 16 dec 2016 18:08

Re: niva urban

Inläggav Grinolle » 01 jul 2018 22:18

Seffel Bil i Filipstad har jag haft att göra med när växellådan skulle bytas i min Niva. Jag har bara positivt att säga, och de skulle vara MITT val om jag skulle köpa ny Niva. Men då ska du ha med i beräkningen att jag bara haft kontakt med ett par andra Nivahandlare, och de var inte dåliga, jag upplevde bara Seffel som mer tillmötesgående och enklare att få/ha kontakt med. Seffel går i god för bilarna de säljer även när importören krånglar har de lovat (och det är de för övrigt skyldiga att göra).

Vad gäller Urban så ser jag få egentliga fördelar över en Niva "classic", bättre ljudisolering (enligt uppgift) samt eluppvärmda backspeglar är väl det som talar för Urban (elhissar klarar jag mig utan). De "modernare" kofångarna bak och fram på Urban är en klar nackdel om man faktiskt behöver forcera skog eller djup snö, men å andra sidan, kör sönder plastskiten (de är verkligen klena) och skruva dit kofångare från "classic" när de ser för tråkiga ut (eller båge fram). Alla fästen ska finnas kvar bakom plasten.

Som sagt, ser få fördelar med Urban, men om jag skulle köpa ny Niva NU, och handlarna bara hade Urban i lager skulle jag inte låta det hindra mig.

Mvh! Anders Olsson
Utan Niva, förhoppningsvis tillfälligt.
Användarvisningsbild
Grinolle
 
Inlägg: 125
Blev medlem: 18 okt 2015 23:44
Ort: Östernärke

Re: niva urban

Inläggav ivanovic » 02 jul 2018 05:48

hej
självklart skulle jag vilja ha den äldre modellen, men de har bara urban som nybil. förutom elspeglar och kofångare så tror jag att det är ganska samma bil i övrigt. men tack för tipset. mvh
ivanovic
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 16 dec 2016 18:08

Re: niva urban

Inläggav swelada » 14 jul 2018 14:15

Seffel i Filipstad är väldigt bra att ha att göra med. Sundsvallsfirman har jag aldrig varit i kontakt med, så där kan jag inte uttala mig.

Det finns även en tredje Lada-handlare i landet, Severin i Skåne: http://severinautogroup.se/

Skillnaden är att bilarna i Filipstad och Sundsvall importeras från Lettland och Severins kommer hit via Tjeckien.

Nybilsgaranti får du oavsett vilken av de tre du köper av.
swelada
 
Inlägg: 274
Blev medlem: 15 dec 2008 23:39

Re: niva urban

Inläggav niva-2121 » 15 jul 2018 07:34

Har "Generalagenten" Lada Skandinavien AB i Eskilstuna, f d UBBO, upphört?
Skönt i så fall. Skojaren, på gränsen till kriminelle, Anders Larsson har verkligen inte varit tillmötesgående i garanti-/reklamationsfrågor vad jag erfarit, och flera med mig. :evil:
Forumsponsor
niva-2121
 
Inlägg: 1323
Blev medlem: 17 okt 2011 09:48
Ort: Åkers styckebruk, Strängnäs kommun


Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst