Sida 1 av 1

Snövit

Postat: 31 jan 2013 10:30
av rid54
Min '06 har färgbeteckningen "Snow white", så då fick det bli bilens namn. Egentligen ska det vara "Sniegbaltīte" tycker min fru, men det är bara samma sak på utrikiska.

Var inne med denna "pysselbil" till bilprovningen. Det enda felet man hittade var ett förarfel :shock: då det visade sig att han inte skaffat en varningstriangel... Jag behöver inte visa upp mig igen, tackochlov :D
MvH

Re: Snövit

Postat: 31 jan 2013 12:44
av radical_plus
Skönt med enkla fel ;)

Re: Snövit

Postat: 11 dec 2013 21:41
av rid54
Jahaja. Time flies, som de skulle sagt i engelskspråkiga länder. Vet inte vad det kan heta på ryska. Hursomhelst var det dags för besiktning igen av min '06. Inga problem, inte ens ägarberoende, denna gång; blankt protokoll!

Bilen har i och för sig inte orsakat oro för att man skulle hitta nåt problem heller. Noterar att man avstod från att köra på bromsrullarna och jag insisterade inte (eftersom jag inte har anledning att misstänka nåt fel). Man behövde lite tips från mig om var man skulle koppla upp sin OBD-läsare, men inte ens där hittade man några problem. Besiktningsmannen noterade att man dagen innan haft en annan Niva, med Zebraränder och det är ju lite kul i en liten ort som Vallentuna. Tror jag sett den ett par gånger i trafik här omkring.

Bilen har nu en splitter ny växellåda (köpt i Rīga och monterad i Bredsjö), men det är en historia som kommer på annan plats, en annan gång.

I förskott passar jag på att önska God Jul till er alla! (har en av familjen ogillad tendens att glömma sånt)

Re: Snövit

Postat: 04 aug 2018 20:15
av brt666
Ja då får jag presentera mig själv då eftersom jag precis köpt Snövit av rid54 :D

Jag bor i Uppsala, jobbar som maskiningenjör och tänker modifiera bilen lätt med mindre höjning, vinsch samt grövre/större däck och använda den för övningskörning i skogen med min sambo och mina söner.

Bilen togs på dolly med min GMC Suburban som är modifierad på alla tänkbara vis.
Bild

Hemresan började med att jag missat att låsa rattlåset så att bilen åkte av och så började det ösregna... men med god hjälp av Rickard så var vi snart på väg igen.
Ett av 4 spännband gick av då, nummer två gick av halvvägs och det sista Biltema spännbandet gick av på uppfarten så jag fick bogsera sista metrarna.
Kan det vara så att Snövit och Burban inte riktigt är överens? jag hoppas det går över men för säkerhets skull så parkerade jag dem ett par meter ifrån varandra så de hinner att komma över chocken :shock:

Bild

Re: Snövit

Postat: 05 aug 2018 08:42
av ahlberg
Välkommen! Det var ju en spännande inledning på ert förhållande.. Hoppas ni blir lyckliga tillsammans.. Allihopa. Subban med.. :)